www.innoplaza.net

<< Aloitussivu     Myynti >>    Osto >>    Keksintölinkit   >>   Kehitysnopeusteoria >>    Energialinkit >>    Ideoita >>    In English >>


Keksijäin ilmoitustaulu: Keksintöjä, patentteja, ideoita.


Päivitetty 09.08.2012

Uusimmat keksinnöt: Ilmailun tutkajärjestelmä, ja siihen liittyviä kantamamittauksia 'Aircraft Scatter' - keskustelusäikeessä.Myydään keksintöjä:Asuminen ja rakentaminen:


Hajulukko, joka korvaa tavanomaisen vesihajulukon, ja on monilla tavoin toimintavarmempi kuin vesihajulukko. Merkittäviä etuja ovat seuraavat. Keksinnön mukainen hajulukko ei jäädy, sitä voidaan käyttää ilman eri toimenpiteitä mm. välillä lämmittämättöminä olevilla kesämökeillä. Se ei myöskään lakkaa toimimasta vaikka olisi pitkään käyttämättömänä, toisin kuin vesihajulukko, jonka vesipatsas kuivuu esim. pitkien lomien aikana, jolloin hajut pääsevät huoneistoon. Kolmas etu on helppo puhdistettavuus; ainoastaan altaan pohjalla oleva ritilä tarvitsee irrottaa, sen jälkeen lyhyt harjaus taipuisavartisella harjalla puhdistaa lukon. Lukon osat voivat olla läpinäkyvää muovia, jolloin sen puhdistuksen tarve on helppo todeta ulkoapäin. Laite on ollut pitkään koekäytössä ja todettu ehdottaman toimintavarmaksi. Yhteystiedot: Ari Riihimaa, Seelannintie 27, 90800 Oulu, 041-5027317 ari.riihimaa@hoxstudio.com


Saunankiukaan lämmöntalteenottoyksikkö.
Puulämmitteisen saunankiukaan yhteyteen helposti asennettavan lämmöntalteenottoyksikön keksintö- tai valmistus- ja markkinointioikeudet. Testeissä saavutettu 12,4 kW:n huipputeho. Yhden saunomiskerran aikana ( 1h 23 min ) saatiin laitteiston keskimääräistehoksi n. 8 kW:a, mikä tuotti n. 38 130 kJ:n energiamäärän testauslaitteiston lämminvesivaraajaan. Jokainen saunomiskerta säästää siis selvää rahaa. Myyjä: Tmi Kiteen Koneistus E. Nenonen, Tervahaudantie 3, 82500 Kitee, puh. 013-411 320, GSM 0400-677 021, fax 013-411 3220. Ei nettisivua.


Saunamittari
lasioveen keksintö- tai valmistus- ja markkinointioikeuksineen. Sisä- ja ulkopuolelta luettava. Spiraali, neste tms. näyttö. Materiaali akryylia, puuta/ vaneria tms. Mika Vänttinen, puh 0500-956 540. Ei nettisivua.


Keskuspölynimurin lisälaite
, joka poistaa putkiston tukkeutumisriskin ja nuohoustarpeen ja parantaa käytön hygieniaa. Valmistus- ja markkinointioikeuksien myynti. j_hartikka@hotmail.com. Ei nettisivua.


Monikäyttörakennus. Voidaan kuljettaa käyttöpaikalle kokonaisena, lasten leikkipaikka, jossa liukumäki, kiikut ja hiekkalaatikko, myös varastona ja kesällä nukkumapaikkana. Myydään keksintö- tai valmistusoikeudet. Yhteystiedot: puh ja faxi 013-892738.


Taivutetut puurakenteet. Rakenteen sisällä johtojen kuljetus, käyttö rakennuksissa ja huonekaluissa.   Myydään keksintö- tai valmistusoikeudet. Yhteystiedot: puh ja faxi 013-892738.


Puinen vesikatto, pitkäikäinen, ei rämise sateella ja tuulella.  Myydään keksintö- tai valmistusoikeudet. Yhteystiedot: puh ja faxi 013-892738Aseet ja -tarvikkeet:


Kiväärin integraalitukki
. Etsitään valmistajaa, asentajaa ja jälleenmyyjiä. Sopii esim. asepajan tai puusepänliikkeen tuotteeksi.  j_hartikka@hotmail.comLisää >>Ekotuotteet:


Kimu-Tuote - ratkaisu muovien uusiokäyttöön.
Patentti- ja lisenssioikeudet myytävänä. Kimu-tuote on patentoitu valmistusmenetelmä lajittelemattomille kierrätysmuoveille. Tämä on ensimmäinen uusiomuovin käyttötapa, jossa muovin raaka-aineen ei tarvitse olla täysin puhdasta. Valmistusprosessissa voidaan käyttää sekalaisia muovilaatuja - täten muovien erikseen lajittelua ei tarvita lainkaan. kimu@pp.inet.fi


Kompostoitava kynttilälyhty
, pat. nro. 4486, Palosuojatusta puumateriaalista valmistettu lämminvaloinen kynttilälyhty kaikkeen käyttöön. VTT:n tutkimusseloste nro RTE858/00. Keksintöoikeuksien hinta sopimuksen mukaan. GSM 050 4143494, Puh/Fax 09 4554282, rruusu@mbnet.fiLisää >>


Kertakäyttöinen kompostoitava munakuppi hotelliaamiaiskäyttöön. Voidaan kompostoida munan tähteiden kanssa. Euroopan "ekologisissa" maissa tapahtuu n. 5-600 miljoonaa vuosittaista hotelliyöpymistä. Kuinka monta aamiaismunaa kuluu vuosittain? Keksintöoikeuksien hinta sopimuksen mukaan. Hyödyllisyysmalli No 5769. GSM 050 4143494, Puh/Fax 09 4554282, rruusu@mbnet.fi.
Energiatekniikka:

Lämpögeneraattori.  Etsitään ulkomaista rahoittajaa sekä yhteistyökumppania lämpögeneraattorin kaupallistamiseen. Generaattori tuottaa lämpöenergiaa yli 2000% hyötysuhteella. Katso artikkelit  Water Electric Generator of Heat  ja  Generators of Global (Clean) Energy sekä Kanarevin kirja. Professori Philipp M.  Kanarev, Krasnodar. E-mail: kanphil@mail.kuban.ru . Lisää: Kanarevin kotisivut >>Kulkuneuvot ja -varusteet:


Maastopyörän lastenistuin ja tavarateline
. Helppo kiinnitysmenetelmä kaikkiin polkupyöriin. Lisää >>


Tavarankannatinkoukku autoon
pitämään irtonaiset kassit paikallaan. Ei enää tomaatteja ja pulloja pyörimässä auton lattialla kauppamatkalte tultua. Erinomainen myös ns. tila-autojen takimmaisten penkkien takana olevassa tavaratilassa. Kannatin kiinnitetään niskatuen tukikiskoihin. On helposti irroitettavissa ja kiinnitettävissä. Keksintöoikeuksien hinta sopimuksen mukaan. 0400-503288, rruusu@mbnet.fi.  Lisää >>Liikenne ja ilmailu:


Ilmailun tutkajärjestelmä. Uudenlainen monipaikkatutkajärjestelmä turvalliseen, täsmälliseen ja luotettavaan lennonohjaukseen ja ilmavalvontaan. Kertoo kaikkien järjestelmän alueella liikkuvien ilma-alusten tarkan sijainnin, korkeuden, nopeuden ja alusten kokoluokan, riippumatta lentokoneisiin asennettavista toisiotutkatranspondereista. Lisäksi järjestelmä tarjoaa satelliiteista riippumattoman tarkkuuspaikannustoiminnon sekä lennonvalvonnalle, että lentokoneille. Järjestelmän tekninen konsepti ja tuotekehitysasiantuntemus sekä työryhmä ovat valmiina. Kantamamittauksista kertoo 'Aircraft Scatter' - keskustelusäie netissä. J. Hartikka.Maatalous ja luontaistuotteet:


Mahlanvalutuslaite
hygieeniseen koivunmahlan keräykseen puuta poraamatta.   j_hartikka@hotmail.com. Ei nettisivua.Musiikki ja soittimet:


Trumpetin säädettävä suukappale
. Äänenvoimakkuuden ja äänensävyn säätö soittaessa. Yhdisteltävissä vakio-osista soittajan mieltymysten mukaiseksi.   j_hartikka@hotmail.comLisää >>Sisustus:


Tarjoiluastia / tuhkakuppi
ja etenkin upea kynttilän alusta. Valmistaja voi valita koon ja materiaalin. Työkalut ovat helppoja valmistaa. Valmistuskustannukset ovat alhaiset. Kuva sivulla www.prh.fi/mallioikeudet/mallinetti/hakusivu/ , numerolla 11994.  Esa Soikkeli, Hämeentie 32 D 102, 00530, Helsinki 53.Työkaluja ja turvalaitteita:


Hydraulinen moottori, jossa on renkaan muotoinen sylinteritila ja siinä paineväliaineen voimasta akselin pyörimissuunnan mukaisesti kiertävät männät. Keksintö voidaan edullisesti toteuttaa muodoltaan, kuten pannukakku tai patonki. Pursotustekniikalla valmistettuna voidaan vaadittavan tehon mukaisesti valmistaa halutun pituisina. Koneen massa/teho suhde on hyvin edullinen perinteisiin verrattuna ja osien lukumäärä on pieni. Keksintö on patentoitu Suomen lisäksi seuraavissa maissa: Englanti, Saksa, Kanada ja USA. Esko Raikamo, puh 0500 620 613, Rajasillantie 2, 33880 Lempäälä, esko.raikamo@kolumbus.fi


Hydraulinen kääntölaite, jonka kääntökulma on esim. 90 - 400 astetta, rakenteen mukaisesti. Konstruktio perustuu myös renkaanmuotoiseen sylinteritilaan, jossa paineväliaine työntää mäntiä edullisesti akselin kiertosuuntaisesti. Kääntölaite toimii täysin hydraulisesti ilman mekaanisia toimintoja, paitsi jarru lukitusta varten. Koneen kääntyvänä osana voi olla joko akseli tai vaippa, riippuen konstruktiosta. Myös tämä keksintö on patentoitu samoissa maissa kuin moottori edellä. Esko Raikamo, puh 0500 620 613, Rajasillantie 2, 33880 Lempäälä, esko.raikamo@kolumbus.fi


Voimansiirtomekanismi, joka mekaanisesti muuttaa tasaisesti kiertävän liikkeen muuttuvaksi hidastuvaksi ja kiihtyväksi liikkeeksi ja päin vastoin oskilloivan liikkeen muuttamisen tasaiseksi pyöriväksi. Keksinnöllä on Suomi-patentti. Sovellusalue esim. tuulivoiman käyttämät pumput. Esko Raikamo, puh 0500 620 613, Rajasillantie 2, 33880 Lempäälä, esko.raikamo@kolumbus.fi

Edestakaisten liikkeiden muuttaminen jatkuvaksi yhteen suuntaan pyöriväksi liikkeeksi. Keksintö voi ottaa talteen useammastakin kohteesta erilaisilla tai muuttuvilla edestakaisilla liikkeillä toimivia voimia. Liikkeiden muodot voivat vaihdella pyörimissuuntaisista suoraviivaisiin eripituisiin. Keksinnöllä on Suomi-patentti. Esko Raikamo, puh 0500 620 613, Rajasillantie 2, 33880 Lempäälä, esko.raikamo@kolumbus.fi


Hitsauselektrodien teroituslaite. Laite kaasukaarihitsauksessa käytettävien volframielekrtodien teroitukseen. Laite toimii ilman omaa virtalähdettä ja on pienen kokonsa vuoksi kannettava.  Patentoitu. Ari Hakala, ari.hakala@pp1.inet.fi. Ei nettisivua.


Automaattinen palonsammutin. Sopii erikoisen hyvin suljettuihin tiloihin, kuten ullakkojen palonleviämisen hidastamiseen tai moottoripalon sammuttimeksi autoihin ja veneisiin. Riippumaton, suljettu ja huoltovapaa laite. Ei tarvitse liitäntöjä. Pienikokoinen, erittäin edullinen. Myyntihinta verrattavissa palovaroittimeen. Kehittelyasteella, toimintaa kokeiltu.  j_hartikka@hotmail.com. Ei nettisivua.


Särmäystaivutin ohutlevyn taivutukseen. Kanttikone, särmäyspuristin ja asennuspuristin yhdessä. Erikoisen sopiva autopeltisepille. Valmistus- ja markkinointioikeuksien myynti.  j_hartikka@hotmail.com. Ei nettisivua.


Nuohouslaite hankalien uunien (esim. kakluunit) ja kanavien mutkien nuohoukseen. Puh  j_hartikka@hotmail.com. Ei nettisivua.Yleishyödyllisiä ideoita vapaasti käytettäväksi:


Damaskit pururadalla - ei enää roskia lenkkikengissä! Seppo Jyrkinen.


Kipeät peräpukamat - sosiaalinen keksintö wanhaan istumatyön ongelmaan. Kaikkein leveimmin hymyilee se, joka saa helpotuksen vaivaansa. Seppo Jyrkinen.


Hätärakettien väärinkäyttöä hillitsevä idea. Seppo Jyrkinen.


Kaukojäähdytys - "Viime talvena katsoessani ulos ikkunasta totesin yht'äkkiä
ympäristön olevan täynnä valkoista energiaa. Sehän pitäisi ottaa talteen." Jussi Hyvärinen.


Altakasteluruukku - kotikonstein kierrätystavarasta. Seppo Jyrkinen.


Penkkipunnerruksen yleishyödyllinen turvaidea. Seppo Jyrkinen.


Suojaa kännykät ja ATK-näppäimistöt tuorekelmulla. Maalari saa huoleti käyttää kännyään ilman likaantumisen vaaraa eikä tehdaspöly tuki näppiksiä. Seppo Jyrkinen.


Tiivistelmä muuttuneista lakipykälistä autoilijalle katsastusreissulla. Seppo Jyrkinen.


Kompostin viimeistelymurskaus ruohonleikkurilla. Kokkareet hajoavat ja komposti leviää tasaisesti nurmikolle. Seppo Jyrkinen.


Tuhkakuppi ja pöytäroskis ulkoilmakäyttöön. Sopii suojatyökeskuksille askareeksi. Seppo Jyrkinen.


Kaistansiirto tien päällysteen urakulumisen vähentämiseksi
. Kestopäällysteen käyttöiän pidentäminen siirtämällä maalattuja ajokaistamerkintöjä vuosittain sivusuunnassa leveillä pääteillä. J. Hartikka. Ei nettisivua.


Lentojuna. Lentoyhtiön omat junat maakunnista suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Jussi Hyvärinen.
Torivahdin iimeili: j_hartikka@hotmail.com

inno.gif (676 bytes)


Myydään keksintöjä: http://myy.innoplaza.net

Yleishyödyllisiä ideoita: http://idea.innoplaza.net

<< Aloitussivu     Myynti >>    Osto >>    Keksintölinkit   >>   Kehitysnopeusteoria >>    Energialinkit >>   In English >>