innoplaza.gif (625 bytes)

<< Aloitussivu   << Etusivu    << Myynti   << Osto    << Keksintölinkit    In English >>


trumpet1.jpg (14906 bytes)
"Säätösuppari" - trumpetin säädettävä suukappale

Trumpetinsoitto tunkeutuu tunnetusti seinien läpi, ja aivan kaikki naapurit eivät ole valmiita sietämään ahkeraa harjoittelua. Tämä keksintö on alunperin kehitetty soittoharjoittelun meluongelman ratkaisuksi, mutta siinä sivussa se ratkaisi monta muutakin hankaluutta...


Modulaarinen = kokoa oma ihanteellinen suukappaleesi!

Eikö suukappaleen ääni tyydytä tai eikö se käy omaan ansatziisi? Sopivaa ei löydy musiikkikaupan hyllyltä ja oman mallin teettämiseen eivät riitä aika, voimat ja varat? On toinenkin mahdollisuus löytää se Ideaalinen. Säätösuppari on koottavissa erillisistä osista. Näin voit kasata millaisen suukappaleen haluat kuin Legopalikoista ikään! Kaikki ääneen vaikuttavat tekijät ovat vaihdettavissa - samaan supparin runkoon voit asentaa kurkun, huulikappaleen tai sävynsäätöliu'un  ja muutella niitä tarpeen mukaan muutamassa sekunnissa. Muovista huulikappaletta voit myös itse muotoilla huuliesi mukaan.


trumpet3.jpg (14948 bytes)Soittaessa säädettävä

Äänenvoimakkuus liukuu oikean käden peukalolla käytettävästä hanikasta alkaen trumpetin normaaliäänestä yli 10 dB hiljaisemmaksi, samalla kun äänensävy pehmenee tuntuvasti. Efekti muistuttaa aavisuksen verran sordiinoa, mutta on pehmeämpi, eikä läheskään niin metallinen soinniltaan. Lisäkappaleella ääni tarvittaessa vaimenee toiset 10 dB lisää, jolloin äänenvoimakkuus ei ole häiritsevä ohuenkaan seinän läpi kuunneltuna.


Lainaatko mielelläsi soitintasi kaverille?

Suukappaleen mukana leviävät taudinsiemenet tehokkaasti. Säätösuppari pysäyttää ne kahdesta syystä. Ensimmäinen on, että irroitettava muovinen huulikappale on helposti pestävissä ja desinfioitavissa. Toinen syy on, että se on halpa. Näin soittajalla on varaa pitää soittimen laukussa varahuulikappaleita kavereita varten, huulikappaleen vaihto kun käy muutamassa sekunnissa.

trumpet2.jpg (20438 bytes)
Ei pöpöjä eikä allergiaa!

Huulikappaleen muovimateriaalista ei liukene minkäänlaisia metallijäämiä huultesi limakalvoon. Ei siis metalliallergiaa nyt eikä tulevaisuudessa!


Suu messingillä pakkasessa?

Wanhanaikaisen messinkisen suukappaleen voi toki pitää ulkona soittaessa lämpimässä taskussakin, mutta silti supparin muovinen huulikappale on pakkasellakin ystävä huuliesi kanssa.


Mallit kaikkiin puhallinsoittimiin

"For any Brass" - säätösupparikeksintö käy kaikkiin torviin. Eri kokoisiin soittimiin,kuten tuubaan, pasuunaan ja trumpettiin on tietenkin oltava kuhunkin oma eri kokoinen mallinsa. Mallikappaleita on tähän asti rakennettu tuubaan ja trumpetteihin.


Ei löydy kaupasta?

Säätösuppari on uusi keksintö ja sillä ei vielä ole valmistajaa ja markkinoijaa. Kukahan voisi olla mahdollinen tekijä tai myyjä?  Keksijä odottaa vihjettäsi!

Päivitetty 07.10.2000.


Keksijän yhteystiedot:

uhalogo.GIF (833 bytes)
Juha Hartikka
Puh
t 013 2637235 tai 050 3573309, Fax 013 646244
e-mail: j_hartikka@hotmail.com
Kehitysvaihe: Toimivia koekappaleita rakennettu alkaen v. 1995 trumpetteihin ja tuubaan.

Hinta: Patentti Suomeen 30000:-
Puhallinsoittimien säädettävä suukappale: http://trumpet.innoplaza.net

<< Aloitussivu   << Etusivu    << Myynti   << Osto    << Keksintölinkit    In English >>