<< Innoplaza   Energialinkit >> 


Päivitetty 24.01.2006

188-8816_IMG.JPG (18288 bytes)

Jukka Kinnunen toistaa Le Bon -kokeen:

Foliosuikaleen leijutus koronapurkauksessa


Oho, se toimii!

Jukka asettelee Wimshurstin 'kissannahkageneraattoria' Le Bonin kokeen suurjännitelähteeksi. Wimshurstin influenssikone tuottaa kahden vastakkaisiin suuntiin pyörivän, johtavilla alumiinifoliolamelleilla säteittäisesti varustetun eristelevyn, ja näitä kevyesti hankaavien hiiliharjojen avulla korkean jännitteen, mutta hyvin pienen virran...  Lisää >>


corona.jpg (11320 bytes)Plasmalennokki käyttää koronatuulta:

Himmeli lentää sähköllä


  Teksti ja kuvat: J. Hartikka


Oljet ja tinapaperi mielletään joulukoristeisiin. Näitä aineksia on käytetty tähän lentävään himmeliin, joka nousee ilmaan pelkällä sähköllä ja ilman liikkuvia osia. Lisäksi se loistaa pimeässä kuin pieni joulutähtönen. Ihmeellistä laitteessa on, ettei kukaan osaa varmasti selittää, miksi se lentää...  Lisää >>


06Plasmakaari.JPG (7798 bytes)Kokeiluja alipaineella ja ylijännitteellä:


Plasma leiskahtaa kurkkupurkissa


Ensin purkissa välähtää pari ohutta salamaa, sitten leiskahtaa palamaan leveä plasmakaari...  Lisää >>Elyysi01.JPG (17793 bytes)Ei plasmaa, vaan VETYÄ!

Jukan vetyelektrolyysikenno

 

Kotitekoinen elektrolyysilaite, jolla voi tuottaa VETYÄ ja HAPPEA, sekä käyttää syntyneet kaasut esim. hitsaamiseen. Liekin kuumuus riittää sulattamaan wolframia. Tällä sivulla esitetään vaiheittain kuvien kanssa, kuinka valmistetaan hyvällä hyötysuhteella 12 voltin akkujännitteellä toimiva vetykennosto. Lisää >>Warning! High Voltage is Extremely Dangerous! Hydroxen is extremely flammable and explosive!
These experiments are shown for information and education only - do not attempt to do them!


Varoitus! Älä yritä tehdä näitä kokeita, jos sinulla ei ole tietoa ja kokemusta suurjännitteestä tai herkästi syttyvistä kaasuista! Kokeet on esitetty vain opetus- ja informaatiotarkoituksessa, ei toistettaviksi.


inno.gif (676 bytes)


http://plasma.innoplaza.net

<< Innoplaza   Energialinkit >>